Rólunk

Green Stone Apartmanok Hajdúszoboszló - Rólunk
Kalin & Alina Házigazdák / Tulajdonosok

Kik vagyunk?

Egy fiatal házaspár vagyunk 2013-ban házasodtunk. Számos hasonlósággal rendelkezünk úgy gondolkodásban, mint törekvésekben és a munkastílusban.

A munkahelyünkön találkoztunk kollégákként, és hamarosan kiderült, hogy van egy érdekes együttműködési módunk és különlegesen megértettük egymást. Később, ez a jó munkatársi viszony ennél valami sokkal értékesebbé alakult.
Bátran kimondhatjuk, hogy rendkívüli partnerek vagyunk mindabban amit teszünk, már a találkozásunk első napjától kezdve.

Mivel foglalkoztunk a múltban és jelenleg?

Nagyon gazdag tengerjáróhajó személyzeti háttérrel rendelkezünk. Több évig dolgoztunk fotó és videó szolgáltatás területén olyan hajótársaságok hajói fedélzetein, mint például a  Carnival Cruises, a Princess Cruises, a Costa Cruises és az MSC Cruises. Mi éppen az MSC Cruises egyik hajóján találkoztunk és dolgoztunk együtt.

A fedélzeten eltöltött ídő (Kalin 10 év és Alina 8 év) rendkívüli alkalom volt arra, hogy szakmailag és egyénileg is gazdagítsuk magunkat. Rövid idő alatt képesek voltunk új képességeket fejleszteni és beutazni az egész világot.
Lehetőségünk volt, számos országba ellátogatni, összehasonlítsuk a tapasztaltakat, bele kóstoljunk a helyi kultúrákba, új idegen nyelveket tanulhassunk stb.

Természetesen mindezen nagyszerű előnyöknek ára volt, mint mindennek. Áldozatokat kellet hozzunk hogy másrészt hasznot élvezzünk. Évente több mint 7 hónapig voltunk távol az otthontól, családtagjainktól, barátaiktól, és a mindennapi normál élettől.

Tudjuk, hogy sokan  arra vágynak hogy bárcsak 7 hónapra el szakadhatnának a mindennapi unalmas környezettől vagy életmódtól.  De képzeljétek csak el: napi 12 óra munka 7 hónapon keresztül szabad nap nélkül, korlátozott szabadidő és folyamatos nyomás a teljesítményért. Néha a csapatokban rosszindulatú személyek is találhatóak. Ezek célja mindenkinek az élete megnehezítése és folytonos ellenségeskedés annak reményében, hogy befolyást vagy előléptetést nyerjenek.

Mindezek a negatív tényezők és a személyes élet hiánya, a túl sok ember hosszú időre kis helyre zsúfolva, és a nyomás, idővel fizikai és lelki fáradtsághoz, stresszhez és betegséghez vezet az esetek többségében.

Miért éppen Hajdúszoboszló? Hogyan kerültünk ide?

2009-ben Kalin balesetet szenvedett a Costa Serenán (a Costa Cruises tulajdonában lévő hajó) egy esemény filmezése közben. A filmezés során elesett, és nagyon erősen megütötte a jobb vállát.

Az elmúlt néhány évben a fent említett negatív tényezők egy része igen csak kihatottak az egészségére. Különösen az utolsó szerződése alatt állandóan beteg volt. Az influenza és az állandó láz nagyon gyakori és hosszan tartó betegség a személyzet tagjai között, a légkondicionáló rendszernek és az állandó fáradtságnak köszönhetően, amelyek legyengítik a szervezetet. Az esély hogy jobban legyél minimális amíg el nem menekülsz abból a bizonyos környezetből.

Elkezdtünk gondolkodni azon, hogy hogyan változtassunk az életünkön annak érdekében hogy egy jobb és egészséges környezetben élhessünk, hogy visszaszerezzük a személyes életünket, hogy képesek legyünk családot építeni és jobbá válni.

Ha állandóan távol vagy az otthontól, egy idő után úgy érzed, hogy  már nem tartozol sehova. Olyan érzés mintha egy vendég lennél otthon, a vakációk állandóan egy versenyfutás az idővel, hogy pótold az összes kihagyott dolgot ami elmaradt a távollét ideje alatt.

2015-ben szabadságunk során egy olyan helyet kerestünk Magyarországon, ahol pár napot igazi pihenéssel tölthetünk és hogy lelkileg és fizikailag újjáéledjünk.

Magyarország nagyon híres a gyógyturizmusról. Gazdag hagyománya van a  termálvizeinek köszönhetően. Budapesttől kezdve egész Magyarországon rengeteg népszerű város található, kiváló gyógyfürdőkkel és wellness szolgáltatásokkal.

Hajdúszoboszló egyike ezeknek a népszerű gyógyközpontoknak. Rokonainktól és ismerőseinktől sok ajánlatot kaptunk Hajdúszoboszlóról és egyéb hasonló gyógyfürdő helyekről. Végül Hajdúszoboszlóra esett a választás .

Tudtad?

A www.szallas.hu szerint 2018 első felében Hajdúszoboszló a harmadik legkedveltebb célpont Budapest és Hévíz után.

2018 novemberében a város megnyerte az év legnépszerűbb turisztikai célpontjainak díját.

A termálvíz a legjobb itt, és a fürdőkomplexum  több mint 90 évnyi történelemmel rendelkezik. Sokan azért érkeznek ide, hogy különböző kezelésekben részesüljenek, mások csak fizikai és szellemi erőt szeretnének meríteni a termálvíz  segítségével amely összetételének köszönhetően képes meggyógyítani és feltölteni friss erőforrással.

Tartózkodásunk alatt nagyszerű tapasztalatunk volt úgy a szállás, mint a város hangulatával és a termálfürdővel kapcsolatosan. Beleszerettünk ebbe a helybe.

Szinte azonnal úgy döntöttünk, hogy házat veszünk és Hajdúszoboszlóra költözünk .
Szeptemberben érkeztünk pihenni és novemberben pedig vásároltunk is egy házat.

Jó hír volt mikor rájöttünk néhány héttel később, hogy Kalin-nak már nem fáj a válla. Teljesen el múlt a fájdalom a termálvíznek köszönhetően. Ezzel a vállfájdalommal 2009 óta szenvedett.

Amikor meghoztuk a vásárral kapcsolatos döntést, tudtuk, hogy némelyek őrültnek tartanak, de azt is tudtuk hogy valamilyen szintű őrültség nélkül túl sok eredményt nem lehet elérni az életben.

A ház nem volt nagyon jó formában. A vásárlás után elkezdtük felújítani. A feladatok nagy részét magunk végeztük de ugyanakkor segítséget kaptunk néhány szakembertől és családtagtól is .

2017 őszén befejeztük a felújításokat és most ezt a helyet úgy hívjuk hogy  Green Stone Apartmanok.

Melyek a céljaink?

A fedélzeten végzett munkánk során néha közvetlenül, de közvetetten is sokat tanultunk a vendéglátásról és valahogy kezdtük megszeretni. Úgy döntöttünk, hogy saját vendéglátó szolgáltatást építünk fel és vendégeinket a lehető legjobb módon fogadjuk.

Szeretünk megváltoztatni, átalakítani dolgokat. Ezt szem előtt tartva a Green Stone Apartmanok jobbak lettek, mint korábban.

De ennek a helynek azonban már volt, és most is van valami különlegessége. Rengeteg a pozitív energia, amitől jobban érzi magát, jobban gondolkodik, és jobban alszik mindenki.

Ha szükséged van a csendre, hogy elmélkedj, pihenjen, ösztönözd kreativitásod, vagy pozitív környezetet biztosíts a családod és gyermekeid számára, akkor a Green Stone Apartmanok valóban az a hely ahol időt kell tölteni.

A pozitív energia bőségessége és a termálvízben való tartózkodás sokféle ragyogó ötletet eredményez!
Ez a saját tapasztalatunk és mindazoké akik ellátogattak hozzánk és pihentek nállunk.

Végül néhány kérdésünk van.

– Azon személyek közé tartozol, akik fel akarnak töltődni friss energiával?

– Szeretnéd élvezni a kiváló gyógyvizek tisztító és gyógyító erejét?

– Vagy csak szeretnél egy kis időtöltést a családdal egy nyugodt és pozitív környezetben?

Ha a válaszaid mind IGENEK, akkor örömmel várunk a Green Stone Apartmanoknál, és mindent megteszünk, hogy csodálatos és emlékezetes üdülésben részesülj.

Alina and Kalin

A „Green Stone Apartments” csapata

„Sokkal sikeresebbek leszünk minden törekvésünkben, ha elengedjük a szokásos folyamatos rohanást, és kis szünetekkel pihenünk és újra összpontosítjuk magunkat. Ugyanakkor sokkal nagyobb lesz az életkedvünk és több élményben részesülünk.” 

Thich Nhat Hanh

Köszönet mindenkinek, aki segített nekünk valamilyen módon a célunk elérésében.

Petrovics Krisztián, Gombos Lackó, Gólya Csaba, Károlyi Attila, Tompa Attila, Sóvágó Katalin, Benedek Csaba, Benedek Zoltán, Burján Magdolna, Fegyverneki Bence és mindazok, akiknek nevük nem lett feltüntetve.

Külön köszönet a Pop Leventé-nek és Alex Isacnak a weboldal fejlesztésében nyújtott hozzájárulásukért.